TechBlog

Minden ami tech

Támogatók

Indafotó képek

HTML

Vajon sikerül a Microsoftnak?

2009.10.02. 12:34 | stany | 2 komment

Ez a kérdés borzolja már hetek óta a kedélyeket. Vajon sikerül a Microsoftnak legyűrnie a cégóriás Google-t? A Microsoft hatalmas pénzeket és rengeteg energiát ölt a keresőjébe a Bing-be, valamint a hatalmas felháborodást kiváltó Windows Vista-ba. A Vista megbukott, így maradt a Bing. A Microsoft embertelenül szenved, hogy újra monopóliuma legyen a piacon, míg a Google szép nyugodtan, fejleszti saját OS-ét a Chrome-ot. Sokak szerint lehetetlen lesz mostanában megdönteni a Google keresőjének előrenyomulását, de egyes írások szerint a Bing már most 60%-nál jár. Nehéz lenne eldönteni ugyanis nagyon sok vélemény olvasható mindenhol a weben. A Microsoft nemrég előrukkolt a Windows 7-el ami (elvileg) Október 22.-én este jelenik meg. Saját beszámolóik alapján megszakítják a Windows majdnem két évtizedes hódítását, ugyanis már a Windows utáni korszakon gondolkodnak. Ráadásul összefogott a Yahoo és a Microsoft 10 évre szóló "fegyverszünetet", megállapodást kötött, a nagyobb konkurencia reményében. A Google-nél hallgatnak, de a jelek szerint nem rendítette meg őket nagyon a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://fulltech.blog.hu/api/trackback/id/tr391422637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Crystal · http://crystal.progtut.net 2009.10.02. 22:30:50

hát már bocs de ez így elég baromság...
Vista vs Chrome: alapból más kategória, a vistát desktopra, a chrome OS-t pedig netbookra szánták, és mivel még meg se jelent a piacon, semmit nem tudunk arról. hogy mennyire lesz használható. Ma meg már amúgy sem a vistával hanem a win7-tel kéne összevetni. Az már csak apróság, hogy a chrome egy böngésző, a köré épülő linux alapú OS pedig a Chrome OS.

"de egyes írások szerint a Bing már most 60%-nál jár"

Kizárt. Max 10%. Ha mégis van olyan hely ahol 60%-ot írnak akkor arról linket pls.

" Microsoft embertelenül szenved, hogy újra monopóliuma legyen a piacon,"

Mármint melyiken? Az egész IT-ben sosem volt monopóliuma. Desktop OS területen volt neki, és azt egyáltalán nem fenyegeti a Google. A telefonos OS piac mindig viszonylag vegyes volt. Weben tényleg szenved a részesedésért, de kb ennyi igaz a mondatból.

Meg mondjuk egy ilyen írásban illene megemlíteni nem csak a fejlesztett alkalmazásokat, hanem a fejlesztett platformokat is (pl: MS .NET - Google Java)
süti beállítások módosítása